• Start
  • Website Ontwikkelplan
  • De 3 stappenaanpak

Jouw website wensen in de taal van de websitebouwer

Organisaties denken (terecht) vanuit strategie en resultaat. Wanneer er een nieuwe website nodig is wordt de vertaalslag naar de specificaties vaak niet voldoende gemaakt.
Bestuurders en marketeers praten in een andere taal dan de websitebouwers. Hierdoor lopen verwachtingen en interpretaties al snel uiteen. De drie stappenaanpak tijdens de uitvoering van het Website Ontwikkelplan kan dit voorkomen.
Jouw website wensen in de juiste taal

De complete website briefing in 3 stappen


Objectieve analyse

Wat verwacht je bezoeker en wat wil je als organisatie met een nieuwe website kunnen?
Een analyse van het (online)marketingplan en de bedrijfsprocessen vormen de basis voor de specificaties van een nieuwe website. De beter de analyse des te beter de nieuwe website zal aansluiten op de behoefte van de organisatie en de verwachting van de klanten.
Objectieve analyse

duidelijke structuur

Voorkom vertraagde oplevering en hogere kosten door onduidelijke beschrijvingen
Websites realiseren kent geen grijs gebied. Wanneer een onderdeel onduidelijk is of er beperkte details beschikbaar zijn zal de websitebouwer meer geld vragen. Zodoende wordt het risico op extra werk gedekt. Het uitwerken van specificaties en deze in de taal van de websitebouwer communiceren zorgt voor betere prijsstelling maar reduceert ook de kans op uitloop van het budget en tijdspad.
Duidelijke structuur

Heldere Communicatie

Veel offerte afspraken zijn lege termen die niet meetbaar zijn
Het gebruik van termen die breed zijn te interpreteren zorgt voor miscommunicatie en verschillende verwachtingen. De afspraken zijn daardoor ook vaak niet meetbaar waardoor prestatie moeilijk beoordeeld kan worden. Dat is jammer want het is dan niet duidelijk of de verwachting van de organisatie daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden.
Heldere communicatie

Kan ik je helpen?

Ik help bedrijven met het opzetten en uitwerken van het Website Ontwikkelplan. Dit kan voor iedere nieuwe website ongeacht de complexiteit.
Wil je een nieuwe website die aan de verwachtingen voldoet? Wil je weten hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.
Patrick Faasse web consultant

Patrick Faasse
Web consultant, website ontwikkelaar & ondernemer

Ja, ik wil mijn nieuwe website graag goed voorbereiden!

vul a.u.b uw voornaam in
vul a.u.b. uw achternaam in
vul a.u.b. een geldig e-mailadres in
vul a.u.b. uw bedrijfsnaam in
vul a.u.b. een volledige URL in
Invalid Input
Invalid Input

Alle rechten voorbehouden © 2018 website-ontwikkelplan.nl
website: Open Source Design | sitemap